Logotipo gipuzkoakultura
2017ko irailak 23, larunbata



Bertan > La langue basque > Bibliographie
Bertan 24

Bibliographie

- ARANBARRI, Iñigo 1999 Gure mendea, Ehun urte euskal kulturan, Argia.
- BAZTARRIKA, Patxi, 2010, Babeli gorazarre, Alberdania.
- CRYSTAL David, 2007, Hizkuntzaren iraultza, San Sebastian, Erein.
- DOUGLASS, William, 1986, Amerikanuak. Los vascos en el Nuevo
Mundo, Bilbao, Universidad del País Vasco.
- ETXEGOIEN J.C. Xamar , 1992 Orhipean, Pamiela.
- ETXEGOIEN J.C. Xamar 2006 Euskara Jendea, Pamiela.
- ETXEGOIEN J.C. Xamar 2001 Orekan: herri eta hizkuntzen ecologiaz,
Pamiela.
- EUSKO IKASKUNTZA, Identidad y cultura vascas a comienzos del
siglo XXI, 2006.
- EUSKO JAURLARITZA, 2008, IV. Inkesta Soziolinguistika 2006. Gasteiz.
- GARABIDE Elkartea, 2010 La experiencia vasca.
- GROS I LLADO, Miquel, 2007, Recuperacion del euskera en Navarra,
Bilbao Euskaltzaindia.
- GROS I LLADO, Miquel, 2009, El euskera en la CAV, Bilbao, Euskaltzaindia.
- INTXAUSTI Joseba, 1990, Euskara, euskaldunon hizkuntza Eusko Jaurlaritza
- INTXAUSTI, Joseba (Dir.) 1985 Euskal Herria. Historia y Sociedad /
Historia eta Gizartea Ed. Danona Oiartzun.
- JIMENO JURIO, Jose Maria 1997 Navarra, Historia del euskera, Txalaparta.
- LOPEZ GOÑI Irene, 2002 Nafarroa Garaiko Ikastolen Historia (1931-
1982). EKE.
- NUÑEZ, Luis, 2003, El euskera arcaico. Extensión y parentescos.
Txalaparta.
- SANCHEZ CARRION, Jose Maria, Txepetx, 1989, Un futuro para nuestro
pasado. Claves para la recuperación del euskera, San Sebastián
- TORREALDAI J.M, 1977, Euskal Idazleak Gaur, Historia social de la
lengua y literatura vasca (Edit. Jakin-Caja Laboral Popular),
- TORREALDAI Joan Mari, 1983, Gerraosteko liburugintzaz oharrak.
Euskal Liburuaren bide luzea. RIEV, Revista Internacional de Estudios
Vascos (28). http://hedatuz.euskomedia.org/2136/1/28047060.pdf
- TORREALDAI, Joan Mari, 1997, Euskal Kultura, gaur, (Edit. Jakin-Caja
Laboral Popular-Elkarlanean).
- TORREALDAI, Joan Mari, 1998 El Libro Negro del Euskera, Ttarttalo.
- VARIOS AUTORES, 2001, 15 años de la Ley del euskera en Navarra,
RIEV, Revista Internacional de Estudios Vascos (46,2).
- VARIOS AUTORES, 2006, Hizkuntzen Mundua. Munduko Hizkuntzei
buruzko txostena, 2005 UNESCO Etxea, Bilbo UPV EHU
- ZUAZO, Koldo, 2008 Euskalkiak, euskararen dialektoak, Alberdania
SITES WEB
www.argia.com
www.hiru.com
www.idazleak.org (Euskal Idazleen Elkartearen web orrialdea)
www.basqueliterature.com
www.armiarma.com
www.euskaltzaindia.net
www.euskara.euskadi.net [página web del Gobierno Vasco]
www.eke.org [página del Institute Culturel Basque]
www.eusko-ikaskuntza.org:
.www.euskonews.com (boletín digital Eusko Ikaskuntza)
.www.euskomedia.org/aunamendi (Auñamendi Enciclopedia)
.www.hedatuz.euskomedia.org/
Wikipedia
Licencia Creative Commons. Pulse aquí para leerla
2017 Kultura, Gazteria eta Kirol - Gipuzkoako Foru Aldundia.
Para conectar con nosotros mediante skype pulse aquí
Logotipo Gipuzkoa.net. Pulsar para ir a la página de Gipuzkoa.net